Serveringstips

Att dricka en Gin & Tonic ska vara en upplevelse. För en ultimat Gin & Tonic engagerar alla sinnen. Därför ska den vara kall, ha bubblor som räcker länge och se bra ut. En copa kommer se till att ingredienserna blandas ordentligt och att aromerna vaknar till liv.

1. Kyl

Eftersom en Gin & Tonic ska njutas långsamt är det viktigt att kyla glaset rätt. Det gör du genom att fylla det med is. Det resulterar i bubblor som varar länge och en kall drink. Om isbitarna smälter häller du bort dem, för du vill såklart inte späda ut drinken.

2. Mängd

Beroende på tycke och smak använder du mellan 4–7 cl gin. Men den idealiska mängden är 5 cl. Addera lite mer om du vill njuta av en lite starkare Gin & Tonic.

3. Tonicen

Luta glaset och häll försiktigt tonicen mot sidan av glaset. Och inte på isen eller över ginen. Detta gör att bubblorna bevaras längre. Lite som när man häller upp champagne helt enkelt.

4. Blanda

Använd en cocktailsked och rör försiktigt så att alla aromerna vaknar till liv. Rör inte mer än ett par gånger, annars kommer bubblorna att försvinna. Och det vill du inte.

5. Garnering

Enbär förhöjer nödvändigtvis inte smaken, men det gör å andra sidan t.ex. citron- eller limeskal. Om du använder två garneringar för smakens skull, kommer din Gin & Tonic smaka helt annorlunda än du tänkt dig. Så håll dig till en garnering.