SKAPA DEN ULTIMATA GIN & TONICEN

Välkommen till en ny Gin & Tonic-värld. Tillsammans med dryckesexperter har Schweppes tagit fram tre exceptionella tonics. Var och en har skapats med ett särskilt syfte: att framhäva smakerna hos olika sorters premium-gin. Låt dig överraskas av Schweppes Premium Mixers.

Uppdateringar

News

Intervju med vår belgiska Brand Ambassador: Massimo Verhaeghe

Möt Massimo Verhaeghe, vår karismatiska belgiska  Brand Ambassador. Efter att ha studerat ekon...

Läs mer

Ny News

Madrids Mästerverk: Ramses by Starck

Ibland är det svårt att hitta den perfekta baren. Det kräver rätt mängd charm ofta parat med...

Läs mer

Ny Premium Mixers

Forest Dry Gin: En hemmagjord gin från Belgien

Belgien har förärat oss med ett ny Gin:Forest Spirits. Inspirerad av våra olika årstider och ...

Läs mer

Upptäck Premium Mixers-världen

När det gäller tonics, förtjänar du något speciellt. Så utöka ditt utbud av Gin & Tonics med Schweppes Premium Mixers. Varje tonic innehåller bubblor som räcker längre, kinin och enbart naturliga ingredienser.

Upptäck Premium Mixers

Hitta rätt tonic

För att skapa en bra Gin & Tonic så börjar man med att hitta rätt smakkombination. “Matcha med gin” hjälper dig att hitta den perfekta tonicen till din favoritgin. Låt din nästa Gin & Tonic komma till liv med något av våra många recept.

Hitta fantastiska ginrecept

Att servera Gin & Tonic är en konstform

En Gin & Tonic är inte bara en blandad drink. Det är nästan en konstform. Så skapa inte en omodern Gin & Tonic när du kan skapa framtidens Gin & Tonic. Använd helt enkelt våra tips för att skapa en perfekt Gin & Tonic.

Läs mer

Schweppes – Två sekel med
förfinade och uppfriskande drinkar

Johan Jacob Schweppe uppfinner sodavatten

I tio år arbetade en urmakare och amatörvetenskapsman vid namn Johan Jacob Schweppe på en process för att tillverka kolsyrat vatten. 1783 uppfann han en maskin som producerade Schweppes Soda Water – världens första kolsyrade dryck. En uppfinning som kom att släcka törsten hos miljontals människor.

Äggflaskan

För att bibehålla bubblorna i kolsyrat vatten skapades en ny, kraftigare flaska med en mycket speciell oval utformning. Flaskan förvarades liggandes på sidan för hålla korken blöt och svälld så att bubblorna höll längre. På grund av flaskans oförmåga att stå av sig själv blev den känd som “den berusade flaskan”.

Tonic som botemedel mot malaria

För att skydda sig själva mot malaria blev de brittiska kolonisatörerna i Indien rekommenderade att dricka kinin. För att bli av med den bittra smaken blandade de den med socker, apelsinskal och vatten. År 1871 utvecklade Schweppe idén att marknadsförde Schweppes Indian Tonic – den första kolsyrade tonicen.

Jenever och Vilhelm av Oranien

En holländsk läkare uppfann en alkoholhaltig dryck baserad på enbär. Den kallades jenever och blev mycket populär när Vilhelm av Oranien tog över den engelska tronen. En ny dryck som kallades gin skapades med ett något förfinat recept.

Gin & Tonic och Union Jack

Det var bara en tidsfråga innan britterna började blanda gin med deras favorittonic. Den bittra aromen från tonicen var den perfekta smakkombinationen med ginets aromatiska karaktär. Gin & Tonicen var född. Snart började Country Clubs i USA servera den klassiska brittiska drinken.

Den spanska Gin & Tonic-boomen

I början av 2000-talet blev Gin & Tonic extremt populär i Spanien. Försiktigt upphälld i en iskall kupa med rätt garnering som pricken över i:et nådde Gin & Tonic nya höjder.

Det blev en vacker komplex drink som kombinerade sött, surt och bittert. I stället för att bara erbjuda en Gin & Tonic skapade spanska barer hela menyer med endast varianter på Gin & Tonic.

Schweppes presenterar framtiden

För att förstärka karaktären hos olika sorters gin har Schweppes arbetat tillsammans med mixologer för att skapa tre Premium Mixers. Varje Premium Mixer är framtagen för att kombineras med olika sorters gin.

Så sätt igång och skapa något riktigt gott och överraskande.