Vi arbetar för ansvarsfullt drickande

För att besöka denna webbplatsen måste du ha fyllt 25 år. Ange ålder.

Ledsen, du måste vara över 25 år för att besöka den här sidan

* En cookie lagras för att komma ihåg dina val

Glöggdrinkar – jul med en twist

Intresset för glögg är svalt mesta delen av året, men det blir nästintill kokhett så snart vädret blir kallare. Ja, julen är här, och glöggen står på plattan – men inte enbart för att drickas som den är. Här får du tips på hur du gör de godaste glöggdrinkarna, som passar fler tillfällen än bara på självaste dopparedagen. Självklart kan du använda glögg både med och utan alkohol.

Winter Wonderland

Winter Wonderland

Ingredienser (per drink):
1 dl vitvinsglögg
½ dl Schweppes Indian Tonic
½ dl äppeljuice
Pepparkakor
Apelsinklyfta
Is

Gör så här:
Håll ett kylt cocktailglas upp och ned och gnid in kanten med en apelsinskiva. Doppa sedan glaset på en tallrik med krossade pepparkakssmulor, skaka av överflödet och ställ glaset kallt igen. Häll upp glögg, äppeljuice och is i en shaker. Skaka om. Sila av och häll över i det kylda cocktailglaset. Toppa till sist upp med Schweppes Indian Tonic.

Rudolfs Röda

Rudolfs Röda

Ingredienser (per drink):
1 dl rödvinsglögg
1 dl Schweppes Indian Tonic
1 tsk färsk citronjuice
Frysta lingon
Is

Gör så här:
Lägg i ett par isbitar i ett champagneglas. Häll på glögg, och därefter Schweppes Indian Tonic. Pressa i saft från citronen och garnera med citronskiva och frysta lingon.

Kungsgranen

Kungsgranen

Ingredienser (per drink):
1 dl vitvinsglögg
½ dl mousserande vin
½ dl Schweppes Indian Tonic
Citronzest från en halv citron
1 kanelstång
1 grankvist
Is

Gör så här:
Skala långa bitar citronzest och lägg i en burk. Häll vitvinsglöggen över. Lägg i kanelstången och låt dra i några minuter. Fyll ett glas med is. Häll glöggblandningen över isen. Fyll sedan på med mousserade vin, och toppa upp med Schweppes Indian Tonic. Garnera med en grankvist.R
A
D
D
A
L